Литература за све узрасте
Књиге, часописи, дневне новине, електронске публикације
Кутак за децу
Едукативна средства и сликовнице за децу свих узраста
Најновији наслови
Библиотека интензивно попуњава свој књижни фонд најновијим насловима

ЕЛЕКТРОНСКИ КАТАЛОГ

Save

Радно време

 

 Сваког радног дана: 
7.00-15.00 часова

 

 

 

 

 

 

Чланарина

На позајмном одељењу - 350,00 динара
На дечјем одељењу - 300,00 динара
Упис за предшколце је бесплатан
(у оквиру Дечје недеље).

Save

Save

Save

Save

Завичајно одељење

Завичајно одељење

Фонд Завичаног одељења годинама  је издвајан из основног фонда, а 2014. године премештен је  у једну просторију приземља Културног центра.

Обухвата преко 1.000 књига, листове и часописе  везане за Медвеђу и околину по ауторском, тематском и издавачком критеријуму. Садржи око 3.000 фотографија, негативе, картографску грађу, плакате, позивнице, сећања и старе тапије, спискове досељавања, преписе из бугарских и црногорских  црквених и матичних књига рођених. О овоме је до сада написано и објављено мало књига.

Посебно место у Завичајном одељењу припада  Добросаву Туровићу. Он је  годинама поклањао  своја дела,  као и некњижну грађу коју је користио приликом писања својих књига које су садржајем везане за Горњу Јабланицу. Током 2016.  године   формиран је Легат Добросава Туровића (у оснивању).

Сав материјал користи се искључиво у првобитном облику и то само у просторији овог одељења. То  је ограничење за многе потенцијалне кориснике, тако да је важан  задатак  за библиотекаре дигитализација фонда  Завичајног одељења. Тиме ће се повећати  доступност завичајне грађе и број  корисника Библиотеке.

 

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Пратите нас

 

Save

Save

Save

Save

Save